co2-fractional-laser
"Een mooie, nieuwe huid"
"Een mooie, nieuwe huid"

Huidvernieuwing met gefractioneerde Co2 laser

De gefractioneerde Co2 laser is één van de nieuwste lasers op het gebied van huidvernieuwing. Er zijn verscheidene indicaties waarbij huidvernieuwing door de Co2 laser een significante verbetering kan geven. Bijvoorbeeld bij huidveroudering (lijntjes en rimpels), (acne)littekens en striae.

Gefractioneerde Co2 laser

De Co2 laser is één van de meest effectieve lasers bij huidvernieuwing. De laser verdampt de bovenste lagen van de huid waardoor nieuwe celdeling zeer actief wordt gestimuleerd. Deze laser wordt al jaren gebruikt voor huidvernieuwing maar voorheen waren deze behandeling niet gefractioneerd en ontstonden er relatief veel complicaties en was er een zeer lange down time. De gefractioneerde laser werkt als het ware in een rastervorm. De laser verdampt heel veel kleine delen huid maar laat daartussen ook delen onbehandeld. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en is de down time vele malen korter. 

De behandeling

Tijdens de behandeling worden hele kleine gaatjes in de huid gemaakt. De energie van de laser verspreidt zich net onder de opperhuid om collageen en elastine te activeren. Door activatie van deze eiwitten wordt de huid weer gladder en strakker. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn en aanvoelen als een forse zonverbranding. Dit branderige gevoel houd 2 tot 3 uur aan en zal dan afnemen. Uit de huid kan wat vocht treden wat opdroogt als kleine korstjes. De huid zal daardoor onregelmatig aanvoelen. De zwelling neemt na 2 tot 3 dagen af. De roodheid begint na 3 dagen af te nemen en kan tot 14 dagen na de behandeling aanhouden. Tevens zal de huid na een aantal dagen gaan afschilferen waardoor de huid er droog uitziet. De activatie van elastine en collageen houdt 3 tot 6 maanden aan na de behandeling. Na 3 tot 6 maanden kan een vervolgbehandeling plaats vinden. Afhankelijk van het gewenste resultaat zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.

Voor- en nazorg

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Vermijd zon, zonnebank en zelfbruinende crèmes minimaal 6 weken voor en 6 weken na de behandeling. Wij raden aan om in deze periode een zonbescherming met factor 50 te gebruiken. Een uur voor de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een verdovende zalf zodat je de behandeling zonder problemen kunt doorstaan. Tot 14 dagen na de behandeling is het van belang dat de huid wordt ingesmeerd met de voorgeschreven crème(s) die je meekrijgt na de behandeling. 

Indicaties

Voor meer informatie over een specifieke indicatie kun je klikken op de onderstaande linkjes:

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.