acne-littekens
"Weg met je rimpels"
"Weg met je rimpels"

(Acne)Littekens

Een litteken ontstaat als gevolg van een diepere huidbeschadiging. De huid hersteld en er blijft een litteken achter. Dit kan ontstaan na een chirurgische ingreep een trauma of door acne in het verleden. Littekens zullen door behandeling met de Co2 laser niet verdwijnen maar kunnen aanzienlijk verminderen waardoor ze minder opvallen. Uitgebreidere informatie over littekens kun je ook hier vinden.

Acnelittekens

Wanneer iemand in het verleden veel last heeft gehad van acne of veel gekrabt heeft aan acne kunnen littekens ontstaan. Deze zijn zichtbaar als putjes in de huid, ook wel ice-pick laesies genoemd. Wanneer de littekens erg oppervlakkig zijn volstaat een acnebehandeling om de huid gladder te maken. Diepere littekens kunnen behandeld worden met de gefractioneerde Co2 laser. Deze laser zal de huid beduidend gladder maken. Doordat er kleine gaatjes in de huid worden gemaakt met de laser, worden collageen en elastine geactiveerd. De putjes worden als het ware opgevuld met een gladdere huid als eindresultaat. Afhankelijk van de diepte van de putjes en het gewenste resultaat zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Littekens

Littekens kunnen ontstaan door een chirurgische ingreep of een trauma zoals een ongeluk. Een litteken kan cosmetisch storend zijn of fysieke klachten geven zoals pijn of een bewegingsbeperking. Behandeling met de Co2 laser maakt een litteken gladder, smaller en soepeler. Tevens wordt de kleur aanzienlijk verbeterd. Het litteken zal na de behandeling niet weg zijn maar wel minder opvallend.

Bij sommige littekens verwijzen wij je door naar onze dermatoloog voor neuraaltherapie of passen we een combinatie van lasertherapie en neuraaltherapie toe.