haren-verwijderen
"Maak je niet meer druk om ongewenste haargroei"
"Maak je niet meer druk om ongewenste haargroei"

Ontharen

Overbeharing kan voorkomen in verschillende vormen en op verschillende gebieden. Het kan ontstaan bij alle huidtypes (zeer lichte huidskleur tot zeer donkere huidskleur) en zowel bij mannen als vrouwen. Gelukkig is haargroei met lasertherapie goed te behandelen. In onze kliniek beschikken we over verschillende lasers waardoor we alle huidskleuren kunnen behandelen. Lichtblonde, witte en/of rode haren zijn helaas niet te behandelen met lasertherapie.  

Indicaties

In onze kliniek behandelen wij verschillende indicaties door middel van laserontharing. Meer informatie over een specifieke indicatie vind je hier:

Definitieve laserontharing

Alleen gepigmenteerde haren zijn geschikt voor laserbehandeling. Reden hiervan is dat de laserbundel geabsorbeerd wordt door het pigment van de haar. De laser zendt een zeer geconcentreerde lichtbundel uit van één golflengte. Het pigment van de haren absorbeert de energie van de laser en zet dit om in warmte. Vervolgens wordt de warmte door het haartje afgegeven aan het haarzakje en deze wordt daardoor kapot gemaakt. Hierdoor kan het haarzakje geen nieuwe haartje meer produceren. Tijdens de behandeling wordt de omliggende huid gekoeld door koele lucht. Hierdoor wordt het weefsel beschermt en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Aantal behandelingen

Onze haren komen in verschillende haargroeifases voor. De behandeling is het meest effectief wanneer het haartje zich onder in het haarzakje bevindt. Helaas zijn onze haren nooit gelijktijdig in deze fase en daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Een behandeling vind plaats één maal in de 4 tot 6 weken.

Voor- en nazorg

Om de haren te kunnen behandelen met lasertherapie is het van belang dat het haartje in het haarzakje zit. Daarom mogen de haren niet worden geëpileerd of geharst 2 tot 4 weken voor de behandeling en tussen de behandelingen door. De haren mogen wel worden geschoren of geknipt. Zorg dat de huid niet zongebruind is tijdens de behandeling. Vermijd zonblootstelling (zon en zonnebank) 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling, tussen de behandelingen door en 4 tot 6 weken na de laatste behandeling. Gebruik geen zelfbruinende crèmes. Het wordt aangeraden om geen make-up of parfum te dragen op het te behandelende gebied vlak voor de behandeling. 

Verzekerde zorg

Laserontharing in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Neem contact op met je zorgverzekering of je recht hebt op vergoeding voor laserontharing.

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kan je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.