huidverjonginglaser
"Je ziet er weer jong en stralend uit"
"Je ziet er weer jong en stralend uit"

Huidverjonging

Naar mate we ouder worden merken we dat onze huid verandert. Er ontstaan meer lijntjes en rimpeltjes, er kunnen pigmentvlekjes ontstaan en de huid wordt slapper. Dat de ene persoon meer last heeft van een verouderde huid dan de andere is afhankelijk van verschillende factoren. Erfelijke aanleg is één van die factoren. Daar kunnen we zelf niets aan doen. Externe factoren die huidveroudering veroorzaken zijn door ons zelf beïnvloedbaar. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de hoeveelheid zonblootstelling, roken, hoeveelheid alcohol gebruik en eventuele huidverzorging. 

Elastine en collageen

Elastine en collageen zijn eiwitten die er voor zorgen dat de huid er glad en strak uit ziet. Naar mate we ouder worden, worden deze eiwitten minder actief en zien we dat de huid lijntjes, rimpels en verslapping gaat vertonen. Door middel van verscheidene technieken kunnen we zorgen dat elastine en collageen weer meer actief worden. Hierdoor wordt de huid weer gladder en strakker en zullen fijne lijntjes en rimpels verdwijnen of verminderen. 

Behandelmogelijkheden

Afhankelijk van de mate van de huidveroudering kun je kiezen uit verschillende behandelingen. Bij een verder gevorderde huidveroudering met diepere rimpels adviseren we om te behandelen met de gefractioneerde C02 laser. Over deze behandeling kun je hier meer lezen. Wanneer voornamelijk fijne lijntjes zichtbaar zijn, eventueel in combinatie met een vale teint en pigmentvlekjes, adviseren wij om een combinatiebehandeling te ondergaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om de producten van ZO medical te gebruiken. Deze producten bevatten een hoge dosering werkzame stoffen zoals retinol (vitamine A zuur), wat zeer effectief werkt bij huidveroudering. Hier kun je meer lezen over de producten van ZO medical.

Combinatiebehandeling

Een combinatiebehandeling bestaat uit 3 verschillende onderdelen waarvan de peeling of microdermabrasie wordt gecombineerd met laserbehandeling.

Peeling

Bij een peeling wordt de huid van binnenuit gestimuleerd om cellen te vernieuwen en worden de oude huidcellen aan de bovenlaag van de huid verwijderd. De huid zal daardoor egaler worden en gladder aanvoelen. Daarnaast worden elastine en collageen geactiveerd waardoor fijne lijntjes worden verminderd. De soort peeling wordt aangepast per huidtype en zorgvraag. Meer informatie over onze specfieke peelings vind je hier

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie worden zeer fijne kristallen over de huid geschuurd door middel van een vacuümapparaat. De dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden verwijderd en nieuwe celdeling wordt geactiveerd. Tevens wordt de doorbloeding in de huid geactiveerd. Hierdoor zal de huid er gladder uitzien en aanvoelen. De teint van de huid zal zichtbaar verbeteren.

YAGlaser

De YAGlaser brengt warmte net onder het huidoppervlak. Hier zal de warmte zich verspreiden. Warmte zorgt ervoor dat elastine en collageen worden gestimuleerd om actiever te worden. Fijne lijntjes zullen verdwijnen en rimpels zullen verminderen.

 

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.