rimpelbehandeling
"Anti-rimpelbehandeling met Botox"
"Anti-rimpelbehandeling met Botox"

Rimpelbehandeling

Door de afname van collageen en elastine wordt onze huid in de loop der jaren slapper en kunnen we rimpels gaan vertonen. Een laserbehandeling is niet altijd een geschikte oplossing bij rimpels. In sommige gevallen is meer resultaat te behalen als rimpels worden behandeld door middel van Bocouture of Restylane (tijdelijke filler).

Botox

Bocouture is een botuline toxine. Het middel is een spierverslapper welke de dynamische rimpels in het gezicht kan verminderen. De voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels en de kraaienpootjes. Op deze locaties in het gezicht heeft de huid het meest te verduren vanwege de samentrekking van je gezichtsspieren. Een injectie met Bocouture blokkeert tijdelijk de spieractiviteit en vermindert daardoor de rimpels. Het middel begint te werken na 3 a 4 dagen en na 2 weken is het resultaat optimaal. Het lichaam breekt het middel in de loop der tijd vanzelf weer af. Afhankelijk van de locatie van de rimpels, de leeftijd en leefstijl houdt het effect van de behandeling 3 tot 5 maanden aan.

Restylane

Restylane Hyaluronzuur fillers zijn cosmetische tijdelijke vulmiddelen waarmee rimpels, plooien en littekens opgevuld worden . Ook kunnen hiermee lippen en liplijntjes worden opgevuld of contouren worden gemaakt, zoals jukbeenderen, wangen of de kin. Het effect van Restylane® is direct na inspuiting zichtbaar. Het effect houdt 6 tot 14 maanden aan. Bij het vergroten van het volume van de lippen houdt het resultaat 8 tot 10 maanden aan. Het kan zijn dat een "touch-up" na enkele maanden nodig is voor een optimaal resultaat.