pigmentlaser
"Een egale huid zonder sproeten of moedervlekken"
"Een egale huid zonder sproeten of moedervlekken"

Pigment en moedervlekken verwijderen

Er bestaan 2 soorten pigment; hypopigmentatie en hyperpigmentatie. Bij hypopigmentatie is het pigment verminderd of afwezig. Dit veroorzaakt een lichte verkleuring van de huid ten opzichte van de omliggende huid. Hyperpigmentatie is een donkere verkleuring van de huid omdat er juist meer pigment aanwezig is. Hypopigmentatie is niet behandelbaar met lasertherapie. Hyperpigmentatie is in de meeste gevallen heel goed te verwijderen of te verminderen met lasertherapie.  

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan zich in allerlei vormen voor doen. Bijvoorbeeld de bekende moedervlekken, sproetjes of ouderdomsvlekken (lentigo solaris). Maar er zijn ook minder bekende vormen zoals melasma (zwangerschapsmasker) of café-au-lait vlekken. Of hyperpigmentatie behandelbaar is, is afhankelijk van het soort pigment. Hoe oppervlakkiger de pigmentcellen zich bevinden in de huid, hoe beter we de hyperpigmentatie kunnen behandelen. Wanneer hyperpigmentatie niet met laser kan worden behandeld, zijn er nog behandelmogelijkheden met peelings of producten van ZO medical.

Wij kunnen een oplossing bieden bij de volgende soorten hyperpigment:

Laserbehandeling

Tijdens de laserbehandeling wordt de laser gericht op de pigmentplek. Het pigment absorbeert de energie van de laser en explodeert daardoor als het ware uiteen in kleine deeltjes. Deze kleine deeltjes worden door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen. Na de behandeling kan de plek in eerste instantie donkerder kleuren en kan een klein korstje ontstaan. Na ongeveer 4 weken is het resultaat van de laserbehandeling zichtbaar en kan indien nodig een vervolg behandeling plaats vinden. Totaal zijn 1 tot 4 behandelingen nodig, afhankelijk van de diepte van het pigment en het gewenste resultaat.

Eindresultaat

Na 1 tot 4 behandelingen is de kleur van het pigment verminderd met 60 tot 100%. In welke mate dit zal zijn is afhankelijk van de diepte van het pigment en is vooraf lastig te beoordelen. Bij sommige hyperpigmentaties is het bekend dat het pigment oppervlakkiger ligt dan bij andere soorten hyperpigmentaties. Na de behandeling is het mogelijk dat er eerst een hypopigmentatie ontstaat. Dit is niet altijd het geval. Eventueel ontstane hypopigmentatie trekt binnen enkele weken tot maanden weer weg.

Voor- en nazorg

Het behandelde gebied mag bij de behandeling niet zongebruind zijn. Vermijd daarom de zon, zonnebank en zelfbruinende crèmes 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling. Ook tussen de behandelingen door tot 4 á 6 weken na de laatste behandeling wordt geadviseerd Uv-straling te vermijden. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan. De behandelaar geeft je advies na de behandeling hoe je dit het beste kan verzorgen.

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.