Ouderdomsvlek
"Hyperpigmentatie kan
behandeld worden"
"Hyperpigmentatie kan
behandeld worden"

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsplekken worden ook wel lentigo solaris genoemd. Ze ontstaan door schade aan het DNA door zonblootstelling. Deze schade is vaak al jaren eerder veroorzaakt. We zien ze voornamelijk op het gelaat, decolleté en handen maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Uiteraard is voorkomen altijd beter. Het gebruik van een hoge zonbescherming voorkomt zoveel mogelijk het ontstaan van nieuwe plekken. 

Behandeling

Ouderdomsplekken zijn hyperpigmentaties waarbij het pigment in de regel vrij oppervlakkig ligt. Hierdoor zijn de plekken goed behandelbaar met lasertherapie. In veel gevallen zien we dat de plekken volledig verdwijnen. Wanneer er toch dieper gelegen pigment aanwezig is kan de plek licht aanwezig blijven. Na 1 tot 4 behandelingen behaal je het maximale resultaat. Ook is behandeling met peelings mogelijk bij ouderdomsplekken. Echter geeft een laserbehandeling in de meeste gevallen sneller en beter resultaat. 

Restpigment

Wanneer de plekken niet volledig weg gaan na de laserbehandelingen kunnen we de producten van ZO medical inzetten. Deze producten kunnen ook dieper gelegen pigment aanpakken en werken tevens preventief om nieuwe pigmentplekken te voorkomen.