moedervlekken-en-sproetjes
"Moedervlek verwijderen?
Kies de beste behandeling‎"
"Moedervlek verwijderen?
Kies de beste behandeling‎"

Moedervlekken en sproetjes

Bijna iedereen heeft ze wel: moedervlekken. Het is een opeenhoping van pigmentcellen en ontstaan meestal tussen je 3de en 20ste levensjaar. Hoeveel moedervlekken je krijgt is erfelijk bepaald. Sproetjes zijn veelal wat lichter van kleur dan moedervlekken. Sproetjes kunnen ontstaan door erfelijke aanleg en door zonblootstelling. Mensen met een lichte huid hebben vaker sproetjes dan mensen met een donker huidtype.

Vlakke moedervlekken en sproetjes

Moedervlekken die in de huid liggen (dus gelijk met het huidoppervlak) en sproetjes zijn goed behandelbaar met lasertherapie. Het pigment van sproetjes is over het algemeen oppervlakkiger dan het pigment van moedervlekken en daardoor vaak beter en sneller te verwijderen. Voor zowel sproetjes als moedervlekken geldt dat je na 1 tot 4 behandelingen mag verwachten dat de kleur met 60 tot 100% is verminderd. 

Opliggende moedervlekken

Moedervlekken die verheven zijn, dus niet gelijk zijn aan het huidoppervlak, zijn niet behandelbaar met lasertherapie. Onze dermatoloog kan deze moedervlekken verwijderen. De moedervlek wordt in 1 keer verwijderd. Het plekje wordt verdoofd waardoor de behandeling pijnloos is. Na de behandeling is er een lichtroze plekje zichtbaar. Deze kleur zal na enkele maanden weer genormaliseerd zijn.