psoriasis-laser
"Last van rode plekken
en witte schilfers?"
"Last van rode plekken
en witte schilfers?"

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening waarbij de huid op bepaalde plekken een te snelle celdeling heeft. Hierdoor ontstaan schilferige plaques die kunnen jeuken en/of pijnlijk zijn. De huid onder en rondom de plaque is vaak rood omdat de bloedvaten rondom de plek extra actief zijn. De plekken ontstaan vaak rond de puberteit maar het kan ook ontstaan op een andere leeftijd. De oorzaak is in veel gevallen erfelijke aanleg. Psoriasis heeft een aantal voorkeurslocaties om zich te manifesteren: de behaarde hoofdhuid, ellebogen, knieën en de scheenbenen. 

Behandeling met de Pulsed Dye Laser (PDL)

Behandeling met laser kan psoriasis aanzienlijk verbeteren en vaak zelfs volledige weg krijgen. Doordat de aandoening chronisch is zien we dat de plekken in de loop der tijd weer terug kunnen komen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het resultaat kan aanhouden tot 5 jaar na behandeling. Een psoriasis plaque bevat veel verwijde bloedvaten. Ze geven voeding waardoor de celdeling van de huidcellen actief blijft. Om deze activiteit te verminderen kunnen de bloedvaten behandeld worden met een PDL. Hierdoor zal de celdeling normaliseren en zal de verhoogde schilfering afnemen of weg gaan. Er zijn ongeveer 6 behandelingen nodig iedere 4 tot 6 weken. Tijdens de behandelperiode zal de celdeling afnemen. Na de laatste behandeling kan de plaque nog zichtbaar zijn. Het effect van de laserbehandelingen werkt nog door tot 6 maanden na de laatste behandeling.

Dermatoloog

Soms is het noodzakelijk om naast de laserbehandeling te behandelen met medicatie. Wij werken nauw samen met onze dermatoloog die de geschikte medicatie kan voorschrijven. 

Voor- en nazorg

Zorg dat de huid niet zongebruind is tijdens de behandeling. Vermijd zonblootstelling (zon en zonnebank) 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling, tussen de behandelingen door en 4 tot 6 weken na de laatste behandeling. Gebruik geen zelfbruinende crèmes. Het wordt aangeraden om geen make-up of parfum te dragen op het te behandelende gebied vlak voor de behandeling.

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.