tatoeages-verwijderen
"Ruime ervaring met alle soorten, maten en kleuren"
"Ruime ervaring met alle soorten, maten en kleuren"

Tatoeage en permanente make-up verwijderen

Een tatoeage is makkelijk gezet. Maar soms is een tatoeage niet mooi gezet of krijg je er later spijt van. Hetzelfde geldt voor permanente make-up, wat ook een vorm van tatoeëren is.  Daarnaast bestaan er tatoeages die niet opzettelijk zijn gezet door bijvoorbeeld metaal oxidatie van sieraden of straatvuil wat in de huid terecht is gekomen. Dit kan een permanente verkleuring veroorzaken. Tevens zijn er mensen die kleine puntjes krijgen getatoeëerd ter markering wanneer zij een bestralingsbehandeling moeten ondergaan.

Verschillende lasers

In onze kliniek zijn 3 verschillende lasers van verschillende frequenties aanwezig om tatoeages te verwijderen. Hierdoor kunnen we alle kleuren inkt littekenvrij verwijderen. Je kunt hier meer informatie lezen over de soorten tatoeages:

Picolaser

De huidzorgklinieken heeft beschikking over traditionele tatoeagelasers en de allernieuwste Picolaser*: de Discovery. De Picolaser kan tatoeages tot een keer zo snel verwijderen ten opzichte van de traditionele tatoeagelasers. In 2013 is de eerste Picolaser op de markt gebracht; de Picosure. Omdat de Picosure niet alle kleuren goed verwijderd is in 2015 een verbeterde variant op de markt gekomen; de Picoway. De Discovery, waarmee wordt gewerkt in onze kliniek, is een verbeterde versie van de Picoway en door nieuwe technologieën een keer zo krachtig. Sinds het najaar 2015 is deze laser op de markt. 

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de laser op de tatoeage gericht. Het ingekapselde inkt in de huid absorbeert de energie van de laser. Door de hoge energie valt de inkt uiteen in hele kleine deeltjes waardoor het lichaam dit kan afvoeren. De huid wordt gedurende de behandeling gekoeld met koude lucht om het omliggende weefsel te beschermen. Na de behandeling is de huid rood en kunnen blaren en korstjes ontstaan. De behandelaar zal tijdens het consult vertellen hoe je de huid na de behandeling het beste kan verzorgen. Het aantal behandeling is afhankelijk van het soort tatoeage. Dit staat per tatoeage apart beschreven. 

Voor- en nazorg

Het gebied waar behandeld wordt mag niet zongebruind zijn. Zorg er voor dat de tatoeage 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling geen zonblootstelling heeft gehad (ook geen zonnebank). Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling worden vermeden en 4 tot 6 weken na de laatste behandeling. Het omliggende gebied mag wel zongebruind zijn dus eventueel volstaat afplakken met een pleister wanneer het gebied wordt blootgesteld aan Uv-straling. Direct na de behandeling wordt preventief een antibiotica zalf aangebracht en wordt de tatoeage afgeplakt. De dagen na de behandeling kan de behandelde huid worden ingesmeerd met een zalf die door de behandelaar wordt geadviseerd.

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.

* De Picolaser is alleen aanwezig op onze locatie in Utrecht en Amsterdam.