permanente-make-up
"Niet tevreden over uw
permanente make-up"
"Niet tevreden over uw
permanente make-up"

Permanente make-up

Omdat elke dag make-up aanbrengen veel tijd kost laten veel dames permanente make-up plaatsen in de vorm van een eyeliner, een lipliner of het opvullen of plaatsen van wenkbrauwen. Regelmatig horen wij dat dames direct na het plaatsen van de make-up niet tevreden zijn over de kleur of de vorm. Tevens kan de kleur in de loop der tijd veranderen. Wanneer je niet tevreden bent over een permanente make-up is het mogelijk om deze (deels) te laten verwijderen door middel van lasertherapie.

Aantal behandelingen

Een permanente make-up is met andere inkt gezet dan een tatoeage elders op het lichaam. Daarnaast is de inkt vaak minder diep gezet waardoor het verwijderen van permanente make-up in de meeste gevallen vrij snel verloopt. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om de make-up volledig te verwijderen. Wanneer een permanente make-up al meerdere malen is bijgewerkt kan het aantal behandelingen wat meer zijn. Een behandeling vindt één maal in de 4 tot 8 weken plaats.

Eindresultaat

Aan het einde van de behandelingen is de inkt van de permanente make-up volledig verwijderd zonder littekens. Indien gewenst is het mogelijk weer een nieuwe permanente make-up te plaatsen 4 tot 6 weken na de laatste behandeling. Soms ontstaat er een tijdelijk hypopigmentatie (lichte verkleuring). Binnen enkele maanden zal de kleur weer genormaliseerd zijn. Deze bijwerking kan zo veel mogelijk worden voorkomen door Uv-straling in het behandelde gebied te voorkomen.