vaatafwijkingen
"Geen ontsierende plekken meer"
"Geen ontsierende plekken meer"

Vaatafwijkingen

Wanneer bloedvaten verwijd zijn kunnen ze zichtbaar worden op de huid. Dit kan variëren van kleine vaatjes in het gelaat tot grote aderen op de benen. Maar ook een wijnvlek of een angioom ontstaat door een afwijking van de bloedvaten. De kleur van een vaatafwijking varieert van rood tot blauw-paars zijn. De vaatjes kunnen enkel cosmetisch storend zijn maar soms ook fysieke klachten geven zoals pijn. 

Behandelindicaties

Vaatafwijkingen kunnen overal op het lichaam voor komen in verscheidene vormen. De meeste vormen zijn behandelbaar met laser. Onze dermatoloog kan vaatafwijkingen behandelen die niet met de laser te behandelen zijn. Meer informatie over een specifieke vaatafwijking vind je hier:

Laserbehandeling

Door de bloedvaten stroomt het bloed met de rode en witte bloedcellen. Tijdens de behandeling wordt de laser op het verwijde vat gericht. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen. Dit veroorzaakt een verkleving van de vaatwanden. De vaatresten worden door het lichaam afgevoerd en het vat is niet meer zichtbaar op de huid. De omliggende huid wordt gedurende behandeling gekoeld zodat het weefsel wordt beschermd. Het resultaat van de behandeling is na 4 tot 6 weken zichtbaar. Afhankelijk van de vaatafwijking en de mate waarin de vaten aanwezig zijn, zijn 1 tot 4 behandeling nodig. 

Voor- en nabehandeling

Het gebied dat behandeld wordt mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Vermijdt daarom de zon, zonnebank en zelfbruinende crèmes 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling. Ook tussen de behandelingen door tot 4 á 6 weken na de laatste behandeling wordt geadviseerd Uv-straling te vermijden. Direct na de behandeling zal de huid rood kleuren door de warmte van de laser. Binnen enkele uren zal dit weg trekken. Het is van belang 3 á 4 dagen na de behandeling warmte en harde aanrakingen te vermijden in het behandelde gebied. Vermijd sauna, warm douchen of baden en intensief sporten. Hierdoor verwijden de vaten en is de kans groter dat het behandelde vat weer open gaat.

Consultafspraak

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.