rosacea
"Geen roodheid meer"
"Geen roodheid meer"

Rosacea

Rosacea is een chronisch huidaandoening die in het gelaat voorkomt. Het heeft een aantal vaak voorkomende kenmerken. Deze hoeven echter niet allemaal voor te komen. De kenmerken zijn roodheid die de ene keer meer aanwezig is dan de andere keer, couperose (linkje naar couperose), puistjes (pustels), en ontstekingsreacties in de vorm van grotere of kleinere bulten (papels). Rosacea kan in sommige gevallen pijnlijk zijn en is bijna altijd cosmetische storend.

Verschillende stadia

Rosacea is onder te verdelen in drie stadia. In het eerste stadium is alleen de roodheid zichtbaar. Hierbij kun je denken aan teleangiëctasieën en couperose. Deze klachten zijn goed te behandelen met een vaatlaser. In het tweede stadium kunnen naast de roodheid ook kleine puistjes voorkomen, vooral op neus, wangen en kin. Bij het derde stadium kunnen daar ook nog de grote ontstekingen bij voorkomen. Dit is zichtbaar en voelbaar als grote, rode, pijnlijke bulten in de huid. Wanneer de rosacea voor komt in stadium 2 of 3 kunnen we naast behandeling met de vaatlaser ook een acnebehandeling toepassen.

ZO medical

In alle stadia is het aan te raden om de producten van ZO medical te gebruiken. Deze producten zullen de klachten verminderen en verergering naar een volgend stadium voorkomen. In de producten van ZO medical wordt gewerkt met zeer hoge concentraties werkzame stoffen. Meer informatie over de producten van ZO medical vindt je hier.