wijnvlek
"Je natuurlijke huidskleur terug"
"Je natuurlijke huidskleur terug"

Wijnvlek (Naevus flammeus)

Een wijnvlek is een aangeboren aandoening. In de wijnvlek zijn bloedvaten aanwezig die zeer verwijd zijn. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak nog vlak en licht van kleur uit maar in de loop der jaren wordt de vlek donkerder en kan wat verheven raken.

Een wijnvlek is roze tot donkerpaars van kleur. Het wordt vooral in het gezicht gezien maar kan ook elders op het lichaam ontstaan. De vaatverwijding is goedaardig en geeft geen fysieke klachten maar kan wel cosmetisch storend zijn. Met een vaatlaser kunnen we een wijnvlek goed behandelen. Soms is de vlek na de behandelingen geheel verwijderd. Dit is niet altijd het geval. Vaak zien we dat de vlek beduidend lichter wordt van kleur en daardoor minder opvallend is. 

Laserbehandeling

Gemiddeld zijn 4 tot 7 behandeling nodig om het maximale resultaat te behalen. Na de behandeling zal de huid fors donkerder zijn van kleur, tot zeer donkerpaars. Deze kleur neemt in de loop van de dagen weer af. Na ongeveer 5 dagen zal de kleur van de vlek weer genormaliseerd zijn.