zo-medical

ZO medical

De producten van ZO medical zijn ontwikkeld door dokter Zein Obagi, een dermatoloog uit Amerika. Zijn visie is dat een huid in zijn geheel goed moet functioneren en gezond moet zijn om een huidaandoening op te lossen. Het aanpakken van één onderdeel bij een huidaandoening is zijns inziens niet voldoende om huidproblemen structureel op te lossen. Met de producten van ZO medical zijn meerdere huidproblemen te behandelen. Hierbij kun je denken aan huidveroudering, pigmentproblemen, acne of rosacea. 

Medische huidverzorging

De producten van ZO medical bevatten hoge concentraties werkzame stoffen. Daarom worden de producten niet in de vrije verkoop verkocht maar mogen alleen verkocht worden door artsen en huidtherapeuten. Wanneer je de producten van ZO medical gebruikt blijf je onder controle bij de huidtherapeut, zodat producten -waar nodig- kunnen worden aangepast. In het begin start de therapeutische fase. In deze fase wordt de huid gezond gemaakt en wordt de huid naar het gewenste niveau gebracht. Vervolgens start de onderhoudsfase om het behaalde resultaat te behouden. 

Werking van de producten

Doordat de meeste mensen al jarenlang crèmes smeren om de huid te hydrateren is onze huid lui geworden. De huid kan zichzelf hydrateren van binnenuit maar stopt daarmee als het van buitenaf wordt gedaan. Hierdoor ontstaan veel huidproblemen en verouderd de huid sneller. Elk product van ZO medical zorgt ervoor dat de huid weer zelf gaat hydrateren van binnenuit. Hierdoor wordt de huid gezond gemaakt en worden veel huidproblemen opgelost. Daarnaast heeft ZO medical een aantal actieve ingrediënten die in hoge concentraties aanwezig zijn in bepaalde producten.

Retinol (vitamine A zuur)

Retinol is een lichaamseigen stof die in loop van de jaren afneemt. Retinol heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • Wederopbouwproces van de huid wordt gestimuleerd
  • Collageen en elastine worden gestimuleerd
  • Exfoliërende werking
  • Vermindert talgproductie
  • Egaliseert de huid

De eigenschappen van retinol zijn alleen merkbaar wanneer deze in een hoge concentratie aanwezig is in een product. De producten van ZO medical die retinol bevatten, hebben een dosis van 1%. Met deze dosering kunnen huidproblemen worden behandeld zoals huidveroudering, acne, rosacea en pigmentproblemen. 

Vitamine E en C (antioxidanten)

Vitamine E en C zijn antioxidanten die beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor een versnelde huidveroudering en allerlei soorten huidirritatie zoals puistjes en roodheid. Voorbeelden van vrije radicalen zijn Uv-straling (zon), roken, alcoholgebruik en luchtverontreiniging. We krijgen altijd te maken met vrije radicalen en door antioxidanten te gebruiken in een verzorgingsproduct beschermen we de huid tegen vrije radicalen. Hierdoor veroudert de huid minder snel en wordt huidirritatie voorkomen.

Salicylzuur en benzoylperoxide

Salicylzuur en benzoylperoxide zijn ingrediënten die voorkomen in de producten voor acne. Salicylzuur heeft een exfoliërende werking wat betekent dat dode huidcellen van de opperhuid worden verwijderd. Hierdoor kunnen minder snel verstoppingenontstaan. Benzoylperoxide werkt licht exfoliërend maar zijn belangrijkste werking zit in de aanpak van de bacterie propioni acnes en de vermindering van de talgproductie. Deze bacterie is een belangrijke veroorzaker bij het uitbreken van acne. 

Indicaties

ZO medical heeft voor elke huid geschikte producten. Zowel voor de gezonde huid als een huid waar problemen bij worden ondervonden. Problemen waar je aan kunt denken zijn:

Consultafspraak

Wil je weten welke producten van ZO medical jij kunt gebruiken? Maak een consultafspraak en krijg advies en uitleg over de producten die voor jou geschikt zijn. Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen. Wij zijn bereikbaar via 036 549 00 64 of info@huidzorgklinieken.nl.